Sunday, November 12, 2006

Dana's Death by Chocolate


Orgasmebrownies (eller "Death by Chocolate", som Sammy kalder den)

150 g økologisk smør (helst usaltet)
150 g sort Valrhona eller tilsvarende chokolade
150 g mel
En knivspids salt
½ tsk bagepulver
200 g rørsukker (ikke Muscovado! Så kommer det til at smage af karamel i stedet for chokolade!)
2 æg
½ stang vanille
samt valgfri 'ekstrasmag': 1 kop grofthakkede nødder / saft og fintreven skal af ½ appelsin / et hint chili hvis man er til det

Forvarm ovnen til 180 grader - ikke varmluft.

Mens ovnen varmer smeltes smør og chokolade over vandbad (det smager meget grimt hvis det brænder på). Lad det køle til nogenlunde varmt i stedet for skoldhedt (5 minutter), mens du blander mel, vanillekorn, bagepulver og salt i en skål.

Pisk sukkeret i chokolade/smørblandingen (meget grundigt - elpiskeren skal arbejde for sagen!) Pisk æggene i et ad gangen og pisk hele massen grundigt til den er lækker og lidt luftig.
Vend de tørre ingredienser samt valgfri smagstilsætning i.
Hæld dejen i en firkantet form og glat overfladen med dejskraberen.

Bages 20 - 25 min. Den skal være lidt klistret og konfektagtig i midten - test ved at trykke med fingeren, den skal være 'blød og lidt elastisk, som et teenagerbryst' som min gamle boss altid sagde.
Lad kagen køle helt af, skær i små tern og nyd med is samt frisk frugt og stærk kaffe.
Syns man den skal glaseres bruges helst en chokoladefondant.
En dobbelt portion er passende til 12 voksne eller 4 børn - af en eller anden grund kan unger æde uanede mængder. Og husk - forskellen på brownies og almindelig chokoladekage er graden af snaskethed i midten

0 Comments:

Post a Comment

<< Home